E106 "Wartawan Hiburan Takde Etika?"

TTYL Podcast feat. Teacher Azzad​

Sakti–magic energy, yang ada dalam diri kita. Macam mana kita nak bawak keluar? Melalui breathing kita.

E106 “Wartawan Hiburan Takde Etika?”

Wartawan hiburan ni memang suka fokus gossip dan cerita sensasi je ke? Dalam episod ketahui sedikit sebanyak media training daripada dua podcaster kita yang pernah berkerja sebagai wartawan di suratkhabar, portal dan televisyen.

◦ “Feel good question”

◦ Cara tanya artis soalan sensitif tanpa kena maki

◦ Portal sadur cerita atau spin cerita?

◦ Wartawan hiburan tak ada moral compass ke?

◦ [Name drop] artis Malaysia ni pernah sentap dengan aku

◦ Nak jadi underdog tapi jangan duduk bawah dog

Podcasters • Nell Hanan (@soimnell), Zul Zamir (@zul.zamir) & Hazeman Huzir (@hazemanhuzir) featuring Azzad Mahdzir (@azzadism)

Offline Editor • Nell Hanan

Online Editor and Sound Engineer • Zul Zamir

Producer • Nell Hanan

Let us know if you enjoy this episode and follow our official podcast Instagram ⁠@ttylpodcast⁠. Jangan lupa rate TTYL dengan 5 stars di Spotify. Gunakan common sense dan bahasa yang beretika ketika meninggalkan komen di laman sosial #TTYLcult